Geleceğin otomobili demeye gerek var mı?

Robotik İnovasyon Merkezi tarafından tasarlanan bu elektrikli otomobil yolda giderken otobüse dönüşüyor.

Bilim Haberleri Hit: 1061 / Yorum: 0 / 28 Aralık 2012 17:05
Geleceğin otomobili demeye gerek var mı?
-A +A

Alman Araştırma Merkezi’ne bağlı Robotik İnovasyon Merkezi, insan yaşamını kolaylaştıracak çözümler arıyor. Bunlar arasında toplu yaşamanın getirdiği sorunların çözümleri de var. EO Smart Connecting Car, elektrikle çalışan yeni nesil bir araba gibi görünse de mahareti anlatılır gibi değil.

EO sadece iki kişinin bineceği bir otomobil olarak tasarlanmadı. Modüler yapısı sayesinde önğndeki ve arkasındaki EO’lara bağlanarak kocaman bir otobüse dönüşebiliyor. Bu sayede aynı yöne giden 10 araçtan sadece 5′inin motoru çalışarak yol alınabiliyor. Enerji tasarrufu ve çevre temizliği buradan çıkıyor.

Diğer taraftan bu kenetlenme sayesinde yolda kalmak üzere olan (pili tükenmiş) bir EO kurtarılabiliyor. Aynı yöne gidecek araçlar çok daha güvenli bir şekilde yol alırken, şehir içindeki park sorunu da büyük ölçüde azalıyor. Aynı zamanda hem ön, hem de arka tekerlekleri hareket edebilen otomobil kendi çevresinde dönebiliyor ve bir yere dik park edebiliyor.

Robotik İnovasyon Merkezi yetkililerinden aldığımız bilgiye göre bu otomobillerin yollara çıkmasına uzun yıllar olabilir. Çünkü trafik sistemini tümüyle değiştirmek anlamına gelen bu uygulamada işin içine pek çok parametre giriyor.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları