Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Son Yazılarımız

Türk Savunma Sanayisinin Gururu PARS III 6×6 Ateş Destek Aracı Malezya’da Beğeni Topladı

Türk savunma sanayisinin önde gelen firmalarından FNSS, geliştirdiği PARS III 6×6 Ateş Destek Aracı (ADA)‘nı ilk kez Malezya’da düzenlenen Defence Service Asia Fuarı ve Konferansı’nda (DSA) sergiledi. Fuarın yıldızı haline gelen PARS III 6×6 ADA, hem teknik özellikleri hem de sunduğu üstün koruma kabiliyeti ile dikkatleri üzerine çekti.

PARS III 6×6 ADA’nın Özellikleri:

  • Güçlü Motor ve Yüksek Hız: 25 ton ağırlığındaki araç, dizel bir motor ile donatılmış ve saatte 100 kilometre hıza ulaşabiliyor.
  • Çevik Manevra Kabiliyeti: %60 dik ve %30 yan eğimde hareket edebilen PARS III 6×6 ADA, 70 cm yüksekliğindeki engelleri ve 175 cm uzunluğundaki hendekleri kolayca aşabiliyor.
  • Bağımsız Süspansiyon Sistemi: Sınıfındaki en yüksek teker gezinme hareketine sahip tam bağımsız hidropnömatik süspansiyon sistemi, araca farklı yol koşullarında en iyi yol tutuşunu sağlıyor.
  • Geniş Menzil ve Güvenli Yakıt Depolama: 800 kilometre üzerinde menzile sahip olan PARS III 6×6 ADA, patlamaya ve delinmeye karşı özel önlemler alınmış yakıt tanklarına ve acil durumlar için zırh altında yedek yakıt tankına sahip.
  • Patlak Lastikle Yol Alma Kabiliyeti: Tekerleklerin içine yerleştirilen katı diskler, patlak lastikle bile yola devam etmeyi mümkün kılıyor.
  • Modüler Zırh Sistemi: PARS III 6×6 ADA’nın gövdesi, modüler tasarıma sahip zırh sistemleri sayesinde kullanıcı tarafından istenilen koruma seviyesine getirilebiliyor.
  • Mayın Koruması: Gövde formu, karın altı yapısı, taban plakaları ve özel geliştirilen mayın korumalı koltuklar, personeli yüksek seviyeli mayın tehdidine karşı koruyor.
  • Konforlu Personel Kapasitesi: Azami 9 personelin yerleştirilebildiği araçta, kapı/kapaklar, personel koltukları, makineli tüfek tutucuları ve iç aydınlatma elemanları konforu gözeterek tasarlandı.

FNSS’nin Malezya’daki Başarısı:

PARS III 6×6 ADA’nın ilk kez sergilendiği Malezya’da büyük ilgi görmesi, FNSS’nin Malezya Kara Kuvvetleri’nin paletli ve tekerlekli tüm zırhlı muharebe araçlarını temin eden ve bu ülkeye önemli ölçüde teknoloji transferi gerçekleştiren tek Türk firması olduğunu bir kez daha kanıtladı. FNSS, bu başarılarına PARS III 6×6 Ateş Destek Aracı’nı da eklemeyi hedefliyor.

FNSS’nin Küresel Başarısı:

Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Filipinler, Suudi Arabistan, Umman, Endonezya ve Bahreyn gibi dost ve müttefik ordulara çeşitli araçlar kazandıran FNSS, gerçekleştirdiği teknoloji transferi programları ve bakım onarım hizmetleri ile bugüne kadar 2,5 milyar doların üzerinde ihracat başarısı yakaladı.

FNSS, PARS III 6×6 Ateş Destek Aracı ile Türk savunma sanayisinin gücünü ve yenilikçiliğini tüm dünyaya göstermeye devam ediyor.

Latest Posts

Kaçırmayın!