Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img

Son Yazılarımız

Nexus 5, Qualcomm QFE1100 Envelope Tracking Özelliği ile Geliyor

31 Ekim’de piyasaya sürülen Nexus 5, küresel LTE desteği ve Android 4.4 (KitKat) ile piyasaya sunulan ilk akıllı telefon olma özelliğini taşıyor.

Nexus 5, OEM’lerin (Orijinal ekipman üreticileri) tek ve küresel bir LTE tasarımı geliştirmelerini mümkün kılan, kapsamlı ve sistem düzeyinde bir çözüm olan ve ilerleyen günlerde piyasaya sunulacak Qualcomm RF360™ Front End’in önemli bir bileşeni olan Qualcomm QFE1100 özelliğini kullanıyor. QFE1100 özelliği, 3G/4G LTE cihazları için dünyanın ilk envelope tracking (ET) teknolojisidir ve daha uzun pil ömrü ile daha küçük tasarımları mümkün kılarak sıcaklığın % 30’a kadar1 azaltılması ve güç tüketimini % 20’ye kadar2 düşürülmesi de dahil olmak üzere önemli performans iyileştirmeleri sunar.

Mükemmel genel kullanıcı deneyimi sunmak için tasarlanan Snapdragon 800 işlemcileri Nexus 5′in sahip olduğu büyüleyici performans, zengin grafikler ve mükemmel pil verimliliği de dâhil olmak üzere birçok üstün teknolojinin kaynağıdır. Snapdragon işlemci görüntüleme ile Nexus 5, Qualcomm Technologies’in seri çekim modu hesaplamalı fotoğrafçılık ile tamamen yeni görüntüleme deneyimlerini sağlayacak olan entegre Görüntü Sinyal İşlemcisi ve renk bilimi algoritmalarını kullanan yeni Android Kamera DSK (Donanım Soyutlama Katmanı) da içerecek.

Qualcomm Technologies, Inc. Başkan Yardımcısı ve QCT Eş Başkanı Murthy Renduchintala, “Qualcomm Technologies bir kez daha Nexus cihazının kalbinde olmak için seçilmesinden gurur duymaktadır. En üst seviyede mobil işlemci ile birlikte Android işletim sisteminin en son sürümü, üstün LTE bağlanabilirliği, kaliteli grafikler ve yüksek performansla daha önce hiç görülmemiş bir mobil deneyim sağlayacak” dedi.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Kaçırmayın!