Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img

Son Yazılarımız

AOC’den yeni AGON UltraWide Kavisli Oyun Monitörü

AOC’nin AGON AG352UCG monitörü,  AOC’nin birinci sınıf AGON oyun monitörleri serisinin gelmiş geçmiş en iyi görüş alanı kuşatan ekranı. 2000 mm’lik ekstra dar kavis yarıçapı sayesinde, oyuncuları aksiyonun tam da merkezine koyuyor. 

NVIDIA G-SYNC teknolojisi, kırılmayı, ekran tutukluğunu ve içerik gecikmesini en aza indirerek süper akıcı ve hızlı tepki süreli bir oyun deneyimi sağlıyor. Ayrıca 3440 x 1440 piksellik UltraWide QHDçözünürlük de, oyundaki dünyaları canlı ve yüksek ayrıntılı grafikler ile geniş 35 inçlik (88.9 cm) ekran üzerinde hayata taşıyor. 

 

 

AOC Gölge Kontrolü gibi akıllı ekran ön ayarları ve kulaklık tutucu ve askısı gibi kolaylık sağlayan özellikler, AG352UCG modelinin espor uzmanları için mükemmel tercih olmasını sağlıyor. Hatta espor profesyonelleri, ayarlanabilen renkli LED ışıklar sayesinde monitörün görünümünü bile kendilerine özel bir hale getirebilirler. Ergonomik ayar seçenekleri ve gözleri korumaya yönelik ekran teknolojileri ise oyuncuların sağlıklı kalmasını sağlıyor.

 

Sürükleyicilik ön planda tutuluyor

AOC’nin AGON AG352UCG modeli, 3440 x 1440 piksel UltraWide QHD çözünürlüklü, 35 inçlik (88.9 cm) VA paneline sahip. Bu sayede, oyuncular jilet gibi keskin ve yüksek ayrıntılı grafikler ile destansı oyun dünyalarına doğru yol alabiliyorlar. 21:9 formatı ise, oyunculara pek çok oyunda sadece bir avantaj olmakla kalmayıp aynı zamanda da onların kendilerini oyuna kaptırmalarını sağlayan daha geniş bir görüş alanı da sunuyor. AG352UCG modelinin, 2000 mm’lik ekstra dar yarıçapına sahip kavisli ekranı ise sözü edilen ‘kendini oyuna kaptırma’ etkisinin önemli ölçüde artmasını sağlıyor. Ekranın içbükey olması, görüntülerin bozulmasını en aza indirirken aynı zamanda da izleyicinin derinlik algısını artırıyor, bu da oyun deneyimine bambaşka bir seviyede sürükleyicilik getiriyor. 2000 mm’lik dar yarıçap ise, yarıçapı daha geniş olan ekranlarla karşılaştırıldığında kavisi ve sürükleyiciliği daha da güçlendiriyor.

Akıcı oyun deneyimi sunuyor

Monitörün 100 Hz’lik yüksek yenileme hızına ek olarak, AOC’nin AGON AG352UCG modeline dahil edilmiş  NVIDIA G-SYNC modülü, ekran yenileme hızlarını, uyumlu NVIDIA grafik kartlarının GPU’su ile eşzamanlı hale getiriyor. Böylece, kırılmayı neredeyse ortadan kaldırırken aynı zamanda da ekran tutukluğunu ve içerik gecikmesini de en aza indiriyor. Sonuç ise rekabetçi oyuncuların alanlarında mükemmel olmalarını sağlayan, dikkat dağınıklığı olmadan, süper akıcı grafik ve yüksek oranda duyarlı oynanabilirlik. Ayrıca NVIDIA Ultra Low Motion Blur (ULMB- Ultra Düşük Hareket Bulanıklığı) teknolojisi de oyunculara hareket bulanıklığını ve hayalet görüntüleri azaltma seçeneğini sunuyor.

 

Konfor, son teknoloji ile buluşuyor

Hem ekran ayarları hem de monitör ayağı, AOC AGON AG352UCG modelini, oyuncuların kendi gereksinimlerine göre ayarlayabilmeleri için bir dizi seçenek sunuyor. Örneğin AOC Gölge Kontrolü seçeneği, ekranın geri kalanını etkilemeden görüntünün aşırı karanlık kısımlarını aydınlatıp aşırı aydınlık kısımlarını karartıyor. AOC Flicker-Free Teknolojisi, uzun süren espor müsabakaları sırasında gözlerin rahatsız olup yorulmasını önlemek için titreşimi azaltan bir doğru akım (direct current – DC) arka aydınlatma sistemi ile monitörün parlaklığını düzenliyor. AOC’nin Düşük Mavi Işık seçeneği de zararlı olabilecek kısa dalga boyundaki mavi ışığı azaltıyor.
AG352UCG modeli, oyuncuların duruşunun da sağlıklı olmasını sağlamak için ise AOC Ergo Base adı verilen sağlam ve yüksek oranda ergonomik bir ayağa sahip. Bu ayak, oyuncuların rahat bir pozisyon bularak sırt ağrısını önlemelerine yardımcı olan yükseklik, eğme ve sağa sola dönme ayarı seçeneklerini sunuyor. Rahatlık sağlayan bir taşıma kolu da, AG352UCG modelini LAN partilerine ve etkinlik organizasyonlarına getirmeyi kolaylaştırıyor. Toplanır kulaklık askısı ise oyuncuların molalarda kulaklıklarını güvenli bir şekilde saklamalarını sağlıyor.

 

Etkileyici performansına ve rahatlık sağlayan özelliklerine ek olarak, AOC’nin AGON AG352UCG modeli, aynı zamanda pürüzsüz ve etkileyici bir tasarıma da sahip. Daha da güzeli, monitörün görünümünün oyuncuların ve espor takımlarının bireysel zevk ve tercihlerine uyarlanabilir olması: AG352UCG modelinin arkasındaki ve alt çerçevesindeki  LED aydınlatmaları, üç farklı renge (kırmızı, yeşil, mavi) ve üç farklı parlaklık düzeyine ayarlanabilir.

AOC’nin AGON AG352UCG monitörü, 2017’nin Mart ayında piyasada bulunabilecek. Üretici tarafından tavsiye edilen perakende fiyat ise 899 USD.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Kaçırmayın!