Cuma, Kasım 22, 2024

Son Yazılarımız

Logitech, Video İşbirliği Çözümleriyle Hibrit Çalışmayı Yeniden Şekillendiriyor

Hibrit çalışma dünyası şekillenmeye başladıkça, sanal toplantı ve beraberinde gelen iş birlikleri için video konferans çözümlerinin önemi, hem çalışanlar hem de kurumlar açısından giderek daha fazla anlaşılıyor. Bugün artık profesyoneller, çalışma hayatlarının büyük bir kısmında sanal olarak toplantı yapmaya özen gösteriyor. Video konferans sistemlerinin öne çıkmasının en önemli faktörlerini zaman ve maliyet tasarrufu oluştururken, aynı zamanda ekip olarak verimli çalışmayı sağlamasından dolayı bu sistemler tercih ediliyor. Yapılan araştırmalar, 2024 yılına kadar iş toplantılarının en fazla yüzde 25’inin yüz yüze gerçekleştirileceğini, video konferans sistemlerinin avantajları fark edildikçe bu oranın daha da azalacağını gösteriyor. Sunduğu video konferans çözümleriyle kurumların ve çalışanların verimliliklerini artırmalarına yardımcı olan Logitech, seyahat gereksinimlerinin minimum seviyeye düşürülmesi, yönetim birimlerinin ve çalışanların zamanlarından tasarruf edilmesine olanak tanırken, iş seyahatlerinde ortaya çıkan atık üretiminin ve karbon salımının da önüne geçilmesine katkı sağlıyor.

Logitech bu kapsamda, “Video İşbirlikleri” çatısı altında yürüttüğü stratejisini anlatmak, dünyada ve Türkiye’de hibrit çalışma anlayışının gelişimini ve trendleri değerlendirmek, video konferans sistemleriyle ilgili çözümlerini tanıtmak üzere, Logitech Video İşbirliği AMECA Bölgesi Yöneticisi Loubna Imenchal ev sahipliğinde bir basın buluşması düzenledi.

Toplantıda konuşan Loubna Imenchal, “COVID-19’un, ortaya çıkmasından bu yana, hemen her sektörden kurumların dijital dönüşüm yolculuklarını hızlandırdığına şüphe yok. Hibrit işletim modelleri norm haline geldi ve ekipler daha yenilikçi yöntemlerle çalışmak ve işbirliği yapmak durumunda kaldı. Kurumlar, daha geniş dönüşüm planlarının bir parçası olarak ve mevcut senaryo göz önüne alındığında, çalışanlarının birbirleriyle, ekosistemle ve müşterilerle bağlantıda kalmasını, etkin bir şekilde işbirliği yapmasını sağlamak için video işbirliği araçlarının değerini giderek daha fazla anlıyor. Mevcut durumda, çalışanların hareketlerindeki kısıtlamalar, şirketlerin performansını etkiliyor. Video işbirliği çözümlerinin şirketlerin planlarını etkin bir şekilde yürütmelerine yardımcı olmada önemli bir rolü var ve şirketler doğru çözümlere yatırım yaparak bu olumsuz etkilerin üstesinden gelebilirler. Son 2 yılda, video konferans sistemleri isteğe bağlı bir çözüm olmaktan mutlak bir ihtiyaca dönüştü. Bu trend ivme kazanmaya devam ettikçe, kurumların geride kalmaması daha da zorunlu hale geliyor. Artık video konferans, toplantı düzenlemenin birincil yolu haline geldi. Ayrıca kurumlar, toplantılarını geliştirmek, paydaşları ve müşterileri üzerinde iyi bir izlenim bırakmak için mümkün olan en iyi kalitede ses ve videoya sahip olmanın önemini giderek daha iyi anlıyor. Bir işbirliği kültürü oluşturma açısından, video konferans araçları aynı zamanda çalışanların iş gücünü aktif, bağlı ve meslektaşlarıyla bağlantıda tutmak için önemli bir araç olarak öne çıkıyor. Bu, uzaktan çalışan insanlar için önemli ve bir kurumun yetenekli çalışanlarını elde tutma becerisi üzerinde de etkili” dedi.

Kurumların ihtiyaçlarını dinleyerek ürünlerini geliştirdiklerini belirten Loubna Imenchal, “Logitech Video Konferans çözümleri, yenilikçi teknolojisi, uzaktan çalışma deneyimi, tak-çalıştır özelliği, uygun maliyet yapısı ve önde gelen tüm bulut video çözümleriyle uyumlu olmasıyla iş süreçlerinin verimliliğini maksimum seviyeye çıkarıyor. Logitech olarak ürünlerimizi geliştirirken, sektör paydaşlarının hangi alanlarda ihtiyaçları olduğunu tespit ediyoruz. Video konferans sistemlerimiz, tak çalıştır, kolay kurulum ve verimlilik sunmasının yanı sıra bulut altyapısına sağladığı uyumla da öne çıkıyor. Her ölçekten kurum, ihtiyaç duyduğu video konferans sistemlerine Logitech teknolojisi sayesinde ulaşabiliyor. Logitech Video Konferans ürün ailesi sayesinde 3-4 kişilik küçük odalardan 20-30 kişilik toplantı odalarına kadar yararlanabilmek mümkün. Yapay zeka teknolojisine sahip ürün ailesiyle öne çıkan ürünler, Google, Microsoft ya da Zoom’un toplantı odası yazılımlarıyla entegre çalışabiliyor. İş yerlerinde üretkenliğin en yüksek seviyeye ulaşmasını sağlayan ürün ailesi; takvim kullanımı, dokunarak katılma özelliği, anlık içerik paylaşımı ve her zaman açık özelliğiyle video konferans kullanımında alışkanlıkları değiştiriyor. Ürünlerimizi kurumların toplantı odalarına uygun şekilde konumlandırabiliyoruz. Uygun maliyet yapımız ve sunduğumuz performans sayesinde hibrit çalışma dünyasının yeniden şekillenmesine öncülük ediyoruz. Geliştirdiğimiz yenilikçi video konferans sistemlerimiz ile iş dünyasına avantaj sunmaya ve katma değer yaratmaya devam edeceğiz” diye ekledi.

Latest Posts

Kaçırmayın!