Cumartesi, Mayıs 4, 2024

Son Yazılarımız

Kalp Dostu Cepte

Sağlıklı yaşam konusunda yaşanan çılgınlığa akıllı telefonlar kayıtsız kalmadı. Artık her telefonun sağlıklı yaşam uygulamaları, bileklik veya saat gibi akıllı aksesuvarları var. Akıllı telefon ve bilekliklerimiz adımlarımızı sayıyor, kalp ritmimizi ölçüyor. Özellikle düzenli spor yapanlar için bu ürünler asistan gibi kullanıcıya anlık bilgi veriyor. Telefonlardaki uygulama ve aksesuvarlar ise tamamlayıcı ürün olarak kullanıcıların sağlıklı yaşam taleplerini karşılıyor. Kullanıcısının günlük, haftalık ve aylık performansını takip eden aletler, hedefler belirleyerek ekran üzerinden uyarı bile gönderiyor. Sosyal ağ bağlantıları da motivasyonu artırmak amacıyla kullanılıyor.

EN ZENGİNİ APPLE
Aksesuvar konusunda en zengin platformu Apple iOS işletim sistemi sunuyor. iOS kullananların uygulama ve aksesuvarlara daha rahat harcama yapması da firmanın elini güçlendiriyor. Bu sayede Apple gönül rahatlığıyla yeni ürün geliştiriyor. Nike ile başlayan akıllı bileklik ve spor aksesuvarları şimdi onlarca farklı marka ve ürünle devam ediyor. Apple son dönemde sağlık teknolojileri konusunda satın aldığı şirketler ve patentlerle iPhone 6’nın özellikleri konusunda ipucu vermeye başladı.

ANDROID REKABETİ
Sağlıklı yaşam asistanlığı konusunda android telefonlar arasında yoğun bir rekabet yaşanıyor. Samsung Galaxy S5 modeliyle, sağlığı temel fonksiyonlarından biri haline getirerek parmakla kalp ritminize ulaşıyor. Üstelik şirket yeni açıkladığı akıllı saat ve bilekliklerle de bu anlayışını aksesuvarlarla da desteklemeye başladı. HTC One M8 modeli ile akıllı bileklikler konusunda kullanıcıların işini kolaylaştırıyor. Akıllı saatin öncülerinden Sony de akıllı bileklik konusunda rakiplerini yalnız bırakmıyor.

HER AN TAKİPTESİNİZ
Akıllı aksesuvarlar sadece hareket halindeyken değil, uyurken bile sizi takip ediyor. Akıllı bileklikten basit aksesuvarlara, WiFi bağlantılı tartıdan internet hesabına kadar geniş bir ekosistemi bir araya getiren fitbit, akıllı telefonlarla en çok kullanılan sağlık markalarından biri. Kullanıcılar tüm günlük hareketlerini internet hesaplarından takip ederek yapması gereken hareketleri planlayabiliyor.

ALERJİYE DİKKAT
Bazı bilekliklerde kullanılan plastik malzemeler uzun süreli kullanımda ciltte alerjiye neden olabiliyor. Bunun için ürünü satın almadan önce bu konuyla ilgili şikâyet olup olmadığını internet sitelerinden, forum ve bloglardan mutlaka araştırın. Özellikle terle birleşince deride alerjik reaksiyon gösteren malzemeler, sağlık konusunda tehdit oluşturuyor.

HER ŞEKİL OLUYOR
Akıllı bileklik ve aksesuvarlar her şekle girebiliyor. Kolyeden, pantolon cebinize yerleştirebileceğiniz basit bir aksesuvara kadar dönüşebilen cihazla günlük hareket temponuz kayda alınabiliyor. Diğer cihazlarda olduğu gibi kurulan uygulama üzerinden akıllı telefonla kablosuz bağlantı kurması sağlanıyor.

KABLOSUZ HABERLEŞ İYOR
Akıllı bileklikler genelde kolda taşıması rahat olan LE D ekranlarla başladı. Aletler şimdi ise kavisli ve renkli ekranlarla kullanıcılara hizmet ediyor. Pil durumunu uzun süre kullanmak için ekran belli büyüklüğü aşmıyor. Ayrıca kablosuz iletişim için Bluetooth 4.0 gibi pil tüketiminde cimri teknolojiler kullanılıyor. Bilgisayara da takılan bu ürünlerin yazılımları sosyal ağ paylaşımlarına da izin veriyor.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Kaçırmayın!