Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img

Son Yazılarımız

Amazon için yeni yıl tahminleri

1. Ektiğini biçmek

Amazon, son yıllarda servislerini kurduğu alanlara baktığımızda, ikmal tesisleri açmak, içeriğini genişletmek için donanımsal öğeler kullanmak ve orjinal içerikler üreten prodüksiyon stüdyolarına yatırımlar yapmak gibi alanlara yoğunlaştığını görüyoruz. Şirket 2012 senesi içinde bu yatırımlarınıdan ciddi bir kazanç elde edemese de yaptığı yatırımların geri dönüşlerini 2013 içerisinde almaya başlayacak. Bu durum Amazon’un bugüne kadar yaptığı faaliyetler de hep karşılaştığı olağan bir döngü olarak açıklayabiliriz. ‘ Ürünler ve servisler için inanılmaz paralar harca, fakat sonuçlara ulaşmak için sürekli tırmala’

2. Amazon Netflix rekabeti

İş film ve televizyon yayınlarına gelince, Amazon ve Netflix 2012′den beri süregelen bir rekabetin içindeler.  Amazon bugüne kadar kendi cephaneliğine dev bir video içeriği doldurmuş olmasına rağmen önünde kalan tek engel kullanıcılarına kendisine ait bir video yayınlama hizmetinin varolduğuna inandırmak. Yeni yılda Amazon, Netflix kullanıcılarının aklını çelmek için kendi hizmetleriyle ilgili daha çok pazarlama çalışması yapacak gibi görünüyor.

3. Daha fazla ikmal merkezi

Amazon yeni yılda, eyaletlerin uyguladığı vergilerden kurtulmak için daha fazla ikmal ve dağıtım merkezi açacak gibi görünüyor. Daha fazla ikmak merkezi açmak için Amazon için ürün gönderilerinde daha az vakit ve para kaybı anlamına geliyor. Amazon halihazırda önümüzdeki yıl Kaliforniya, Teksas ve New Jersey’de bu merkezlerden açmak için çalışmalara başladı. Yeni hedefler belki de Maine ve Florida olacak gibi gözüküyor.

4.  Güney’e yönelmek

Güney Amerika pazarı bugüne kadar müşteri odaklı her şirket için büyük fırsatlar sundu. Bu durum Brezilya’da bir bilgi işlem merkezi açmış olan Amazon için de aynen geçerli. Şirket her yıl Brezilya’nın kapısını ısrarla çalmanın yanında Aralık ayının başında bu ülkede bir Kindle mağazası da açtı. Önümüzdeki yıl Amazon için Güney Amerika pazarına yayılma senesi olacak gibi gözüküyor.

5.  Akıllı telefon mu dediniz ?

Amazon’un donanım serisinde bu sene içinde ortaya çıkması beklenen tek eksik şey bir akıllı telefondu. Amazon’a ait bir akıllı telefon’un çıkacağı söylentileri ortada gezedursun, şirketin CEO’su Jeff Bezos, Amazon içeriklerinin insanların eline geçmesi için donanım satışı yaptıklarını anlatan bir açıklama yaptı. Bu Amazon’un zamanında tabletleri için de uyguladığı bir yöntemdi. Kar için satış yapmak yerine, içerik dağıtabilmek için donanım satmak. Mobil ürünler müşteriler arasında daha da baskın bir hale geldikçe, akıllı telefonlar Amazon için daha da önemli araçlar haline gelecekler.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Kaçırmayın!