Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img

Son Yazılarımız

Beyaz eşya da internetten alınıyor

GittiGidiyor’un yayınladığı veriler, Türkiye’de tüketicilerin artık beyaz eşya ürünlerini de büyük oranda internet üzerinden satın aldığını gösteriyor. GittiGidiyor üzerinden 2016 yılının ilk yarısında satılan bulaşık makinesi sayısı 2015 yılının ilk yarısına kıyasla yüzde 96 artış kaydederken, bu ürün grubunu yüzde 54 artışla çamaşır makinesi ve yüzde 43’lük artışla buzdolabı/soğutucu grupları takip etti.

GittiGidiyor Satış Direktörü Bülent Elçin, e-ticaretin yıllar içerisinde tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarını köklü şekilde değiştirdiğini belirterek beyaz eşya satışlarındaki ciddi artışın da e-ticaretin yaptığı bu devrimin göstergesi olduğunu vurguladı.
 
İstanbul ilk sırada
İnternet üzerinden beyaz eşya alışverişi yapanlar da ağırlıklı olarak erkeklerden oluşuyor. Bulaşık makinesini internet üzerinden satın almayı tercih edenlerin yüzde 83’ünü erkekler, yüzde 17’sini ise kadınlar oluştururken, erkeklerin beyaz eşya alışverişlerindeki hâkimiyeti çamaşır makinesi ile buzdolabı/soğutucu kategorilerinde de devam ediyor. Her iki kategori için de erkeklerin oranı yüzde 86 olurken, kadınların oranı yüzde 14’te kaldı.
Ağırlıklı olarak 36 – 40 yaş aralığındaki kişilerin çamaşır makinesi ve buzdolabı/soğutucu satın aldığı görülürken, bulaşık makinesi kategorisinde ise yaş aralığı 31 – 35’e kadar düşüyor. Her üç kategoride en çok alışverişin yapıldığı il ise İstanbul. Nüfus olarak Ankara’nın gerisinde kalsa da İzmir, sıralamada Ankara’yı geride bırakarak ikinci sırada yer aldı. Beyaz eşya alışverişlerini internet üzerinden en çok yapan diğer iller ise Bursa, Konya, Kocaeli ve Antalya.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Kaçırmayın!