Uzay turizmi:Son 40 yıl!

Japon inşaat firması Obayashi, “uzay asansörü” projesinin önümüzdeki 40 yıl içinde gerçekleşebileceğini iddia etti.

Bilim Haberleri Hit: 1334 / Yorum: 0 / 1 Kasım 2013 14:13
Uzay turizmi:Son 40 yıl!
-A +A

Dünya yüzeyinden 36 bin kilometre yüksekte kurulacak istasyona sahip projenin, ana hatları bu hafta içinde belli olurken, bu “yolculuğun” 1 hafta süreceği tahmin ediliyor. Tokyo merkezli firmaya göre, 2050 yılında hazır olacak uzay asansörünün bir rüya olarak kalmaması için mühendisler hummalı bir çalışma içerisindeler. 1991 yılında keşfedilen çelikten 20 kat daha sert olan“karbon nanoboru” sayesinde asansör için gerekli olan kabloların üretimini sağlayacaklarını belirten şirketin mühendisleri oldukça umutlular.

Yüzeyden 36 bin km yükseklikte

Obayashi’nin planına göre yüzeyden 96 bin km yukarı gönderilecek kablo denge ağırlığa bağlanacakken, diğeri yüzeyde kurulacak uzay istasyonuna bağlı olacak. Asansörün 30 kişilik kapasitesi olması beklenirken, 200 km hızla hareket etmesinin planlandığı belirtildi. İçinde yaşam alanı ve laboratuarların olacağı istasyon yüzeyden 36 bin km yüksekte yer alacak.

Obayashi yetkilileri projenin hayata geçebilmesi için karbon nanoboruların maliyetlerinin karşılanması gerektiğini vurgularken, diğer şirketlerle bu konuda ortaklık yapabileceklerini de söyledi.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları