Türkiye'de PlayStation 3 Bir Numara Oldu

2012 yılında Sony'nin kişisel eğlence sistemi PlayStation 3, Türkiye'de rakiplerini geride bırakarak yüzde 91'lik oranla en çok tercih edilen konsol oldu.

Oyun Hit: 1249 / Yorum: 0 / 28 Aralık 2012 10:33
Türkiye'de PlayStation 3 Bir Numara Oldu
-A +A

2012 yılını geride bırakmaya hazırlandığımız bu dönemde, oyuncular için verimli denebilecek bir yılı geride bırakıyoruz. Piyasaya sürülmelerinin üzerinden 5-6 yıl geçmiş olmasına rağmen Xbox 360 ve PlayStation 3 gibi konsollar satış rakamlarıyla firmaların yüzünü güldürüyor.

Ülke genelindeki satışların artmasına paralel olarak Gold Teknoloji Marketleri’nin satışlarında da artış görülüyor. GfK’nın verilerine göre Ocak ayından bu yana Türkiye organize perakende kanalında 63.046 adet oyun konsolu satılırken satışların %91,1’i ile Sony Playstation 3 liderliği aldı.

Bu durumu normal karşılamamız gerektiğini hemen belirtelim zira Microsoft oyun konsolu Xbox 360 ve Xbox markasını geçtiğimiz ay Türkiye'ye resmi olarak getirdi. Buna karşılık Sony, PlayStation 3'ün çıkışından bu yana Türkiye'de faaliyetlerini sürdürüyor.

Yetişkinler, çocuklardan daha hevesli

Yetişkinlerin, oyun konsolları konusunda çocuklardan daha heyecanlı ve hevesli olduğu gözlemleniyor. 2012’de gerçekleşen satışlarda ağırlıklı olarak yetişkinlerin oyun konsollarını kendileri için aldıkları görüldü. Ağırlıklı olarak çocukların tercih ettiği taşınabilir oyun cihazları ise ev tipi oyun konsollarının dörtte biri kadar satış payına sahip oldu.

2012’de konsol oyunlarında en çok tercih edilen oyun kategorileri ise futbol, yarış ve aksiyon oldu. Futbol oyunları arasından ise özellikle PES ve FIFA serilerinin yüksek satışları dikkat çekti. Yarış oyunlarında en çok Need For Speed serisi satılırken, aksiyon oyunlarında en çok satan Call of Duty ve Crysis serileri oldu.

Türkçe dil desteği veren oyunların kısıtlı olduğu görülürken, Türkçe olarak çıkarılan Crysis oyununu 2012’de yok sattı. Yakın zaman önce Türkçe olarak piyasaya sürülen Football Manager 2013 de Türkiye’de en çok satan menajerlik oyunu oldu.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları