Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img

Son Yazılarımız

Her sektörde ve her ölçekte bir öncelik

Dijital dönüşümün hayatımızda gerçek ve önemli bir rol oynamasını aslında mobil teknolojilerin yaygınlaşması sağladı. Önce büyük kurumsal firmalar, doküman yönetim sistemlerini sahadaki mobil kullanıcılarına veya müşterilerine açtı, onların hayatını kolaylaştıran uygulamalar sundu. Hatta gelinen noktada artık iş dışında da mobil cihaz kullanıcıları, özel dokümanlarını sınıflandırarak saklama ihtiyacı duyuyor.

Aksis Bilgisayar Hizmetleri Satış ve Pazarlama Müdürü Didem Demirkaya, bu sebeple her sektörde ve her ölçekte şirketin doküman ve içerik yönetimi kapsamında hızlı doküman ve veri yakalama, işleme çözüm yatırımlarına, özellikle yapay zeka içeren mobil yakalama (cognitive capture) uygulamalarına öncelik verdiğine dikkat çekti. Bu noktada, 2018 ve 2019 yılını bu projelerin yaygınlaştığı, operasyonel verimlilikle kârlılığı artırması paralelinde yatırım ilgisinin yüksek olduğu bir dönem olarak tanımlayan Didem Demirkaya’ya göre, bu alanda yatırım yaparken cihaz üzerinde yapay zeka kullanan, dokümanın tipini tanıyabilen ve akıllı sınıflandırma yapabilen ürünler tercih ediliyor. Dijitaleştirme ve biyometrik teknolojilerin kullanımı ile kağıt dokümanların tamamen ortadan kalktığı dünyalar oluşturmak ise öncelik. Optik karakter okuma (OCR) ile metne dönüştürmek, imza bulmak, barkod okumak, logo algılama ve görüntü içindeki önemli bilgileri kolayca anlamlı veriye dönüştürmek, biyometrik imza veya bileşenler ile dijital sözleşmeler üretmek üzere çözümler uygulanıyor. Didem Demirkaya, her sektörde müşteri edinim süreçlerinde bayi kanalı ve saha ekiplerinin müşteri dokümanlarını hızlı ve eksiksiz biçimde yakalaması ve dijital ortamda yönetmesinin sağlandığı bu yapıyı şöyle değerlendirdi:

“Dijital dönüşüm projelerinde kurumların oluşturacağı veya güncelleyeceği altyapılar, doğal olarak, çok doğru düşünülmüş mimari kurgular gerektiriyor. Gelecekteki ihtiyaçlara cevap verebilecek, şimdi değilse bile 2-3 yıl içinde kaçınılmaz olacak teknolojileri destekleyecek altyapılar ve süreçler kurgulamak işte bu nedenle kritik önemde.\”

Latest Posts

spot_imgspot_img

Kaçırmayın!