Chrome'a "yeni sekme" makyajı!

Yeni Chrome sekmeleriniz işinizi hızlandırsın

İnternet Hit: 1278 / Yorum: 0 / 12 Ağustos 2013 14:38
Chrome'a "yeni sekme" makyajı!
-A +A

Chrome tarayıcınızın yeni sekme sayfasını çok daha kullanışlı hale getirmenin yolları yazımızda...

Chrome'un yeni sekme sayfası, varsayılan olarak size çok fazla şey sunmuyor. Ancak bu sayfayla yetinmek zorunda değilsiniz; yeni sekme sayfasını çok daha faydalı bir hale getirecek harika Chrome uygulamaları ve eklentileri var.

Yeni sekmelerinizi hızla açmak istiyorsanız ve başka hiçbir şey görmek istemiyorsanız, sizi "about:blank" dizisini kullanmaktan vazgeçiremeyiz. Ancak doğru uygulamayla birden fazla sekmeden tasarruf etmeniz bile mümkün. İşte denemeye değer bazı yeni sekme sayfaları:

Currently

Sade, temiz bir yeni sekmesi sunmayı amaçlayan Currently, saat ve tarihi, hava durumu ve tahminlerini göz yormayan bir tasarımla önünüze sunuyor. Renkleri ve konumu değiştirebilirsiniz, ancak hepsi bu kadar.

Awesome New Tab Page

Awesome New Tab Page, Chrome için bulabileceğiniz en esnek yeni sekme sayfalarından bir tanesi olsa gerek. Windows 8 tasarımını esas alan eklenti, araçları, uygulamaları, Gmail mesajlarınızı, RSS'lerinizi, takviminizi ve çok daha fazlasını yeni sekme sayfasına sığdırıyor.

OneFeed

OneFeed, son ziyaret ettiğiniz web sitelerinden ve yer imlerinizden en son haber başlıklarını topluyor, Facebook ve Twitter hesaplarınıza da bağlanarak sizi sosyal ağlarınızdan haberdar ediyor. Instagram fotoğraflarınızı da yeni sekme sayfanıza taşıyabilen, bu sayede oldukça hoş bir görünüm kazanan OneFeed, tasarım ve işlevsellik bakımından en zengin yeni sekme uygulamalarından.

New Tab Page

Google Now, Chrome'a oldukça yakın ancak onu beklerken oldukça basit bir isme sahip New Tab Page eklentisini denemeye değer. Eklenti, her Chrome sekmesini Google Now'dakine benzer bir ızgara tasarımına büründürüyor. Üst tarafta bir Google arama çubuğu, altında ise faydalı bazı kartlar yer alıyor. Kartlar hava durumu, haber başlıkları, Chrome uygulamalarınız için kısayolları içeriyor.

New MetroTab

New MetroTab, Windows 8'in giriş ekranını en başarılı biçimde kopyalayan yeni sayfa eklentilerinden. Metro ekranını sevmiyorsanız bile onu web sitelerinize, Chrome uygulamalarınıza ve yer imlerinize hızla erişmek için kullanabilirsiniz.

Speed Dial 2

Speed Dial 2'yi yükledikten sonra karşınıza onu yapılandırmanıza yardımcı olacak bir ekran gelecek. Buradan yeni sekme sayfanıza ekleyebilecekleriniz arasında en çok ziyaret ettiğiniz siteler, yer imleri ve diğer kısayollar var. Hızla erişmek istediğiniz web siteleri için büyük kutucuklar oluşturabilir, diğer siteleri küçük kutucuklar halinde gösterebilirsiniz. Uygulama, yer imlerinizi ve tarama geçmişinizi, sağ taraftan kolayca açılan bir sekme içerisinde gösterebiliyor.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları