Ar-Ge 23 MAYIS 2018 / 15:13 Fujitsu Türkiye, TOBB’un dijital dönüşüm sürecine eşlik ediyor

Türkiye’nin önde gelen kurumlarından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği, artırılmış güvenlik ve üst düzey performans için inşa ettiği VDI (Virtual Desktop Infrastructure) projesinde Fujitsu sunucu ve depolama ürünlerini tercih etti.

Yazılım Hit: 8948 / Yorum: 0 / 24 Mayıs 2018 13:51
Ar-Ge 23 MAYIS 2018 / 15:13 Fujitsu Türkiye, TOBB’un dijital dönüşüm sürecine eşlik ediyor
-A +A

TOBB’un Ankara ve İstanbul’da bulunan beş farklı lokasyonunda gerçekleştirilen proje kapsamındaki tüm cihazların tedarik edilmesi ve kurulumlarının yapılması TOBB Bilgi İşlem Müdürlüğü çalışanlarının yakın iş birliği ve katkılarıyla 12 haftada tamamlandı. TOBB çalışanları VDI projelerinin niteliği gereğince gündelik işlerine eksiksiz bir şekilde devam ederken, proje kapsamında çalışanların iş verilerinin aktarımı ile bilgisayarlarının değişimi mesai saatleri dışında yapıldı. Ayrıca çalışanlar çağrı merkezi ve yerinde destek hizmetleriyle yeni sistemleri hakkında bilgilendirildi.

VDI (Sanal Desktop Altyapısı) maliyetleri azaltırken üretkenliği artırıyor

TOBB’un her bir departmanında yapılandırılmamış ve organize olmayan, birbirinden farklı ve karmaşık kullanıcı profilleri bulunuyordu. TOBB, çalışanlarının etkin zaman kullanımını artırmak ve genel operasyonel giderleri dengelemek için Virtual Desktop Infrastructe (VDI) altyapısı kurmaya karar verdi. Veri Merkezi fazında, son kullanıcı verilerinin yönetimi ve güvenliği Fujitsu Server PRIMERGY RX2540 sunucularıyla sağlanırken, verilerin depolanması tarafında Fujitsu Storage ETERNUS DX8900 depolama ürünleri kullanıldı.

Son kullanıcı fazında, çalışanların VDI sistem donanımı gereksinimleri Fujitsu Desktop ESPRIMO Q956 ve Fujitsu Display B22T-7 Pro ile gerçekleştirildi.

Uzun yıllardır kullanılan mevcut bilgisayarların zamanla eskimesi ve yetersiz kalması TOBB çalışanlarının işlerini hızlı ve verimli çalışmasının önünde engel teşkil ediyordu. Gelişen teknolojiyle birlikte artan siber saldırılar, verilerin güvenlik altına alınmasını daha da önemli hale getiriyor. Bu vesileyle VDI teknolojisi kullanılarak, çalışanların verilerinin güvenliğinin sağlanması ve önemli bilgilerin tek noktadan yedeklenmesi de amaçlandı. Bunun yanında TOBB’un gelişen ve büyüyen bir organizasyon olması, kurumda üretilen verilerin de büyümesine neden oluyor. Bu bağlamda, VDI ortamının sağladığı imkanlardan faydalanılarak artan veri hacminin daha yönetilebilir olması mümkün hale getirilmiş oldu.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları